Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2024

Gösterim: 146

Spor Bilimleri Fakültesi Tübitak 2209 Öğrenci Projesi Kapsamında Yapılan Golbol Antremanları Hakkında Duyuru

Tübitak-2209 öğrenci projesi kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencilerinden Muhammed Özgür KARADUMAN, Perihan Kermen, Elif Günhan ve  Muhammed Hüseyin YAŞ’ın proje ekibinde yer aldığı,  Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Büşra Süngü danışmanlığında her hafta  perşembe günleri golbol antrenmanları yapılmaktadır. Görme yetersizliği olan bireylere spor yapma imkanı sunan bu proje ile üniversite öğrencileri ve görme yetersizliği olan bireyler spor aracılığıyla bir araya gelmektedir.

Golbol görme yetersizliği olan bireylere yönelik içinde zil olan özel bir top ile oynanan  bir spor branşıdır. Tüm sporcular Golbol gözlüğü takarak,  sadece toptan gelen sese yönelerek kalelerini korumaya çalışırlar. 

Üniversite öğrencileri ile görme yetersizliği olan bireylerin bir araya geldiği proje tüm hızı ile devam etmektedir. Golbol branşına ilgi duyan öğrenciler Perşembe günü saat 15:30 ve 17:30 arası Spor Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan antremanlara izleyici olarak katılabilirler.