Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2024

Gösterim: 39

Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Tarafından “Özel Gereksinimli Çocuk Annesi Olmak” Konulu Konferans Düzenlendi.

Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörlüğümüz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Özel Gereksinimli Çocuk Annesi Olmak” konulu bir konferans yapıldı.

Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Büşra Süngü’nün yaptığı konferansa konuşmacı olarak Gülsüm Dağlı katıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, Doç. Dr. Büşra Süngü’nün günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla başladı. Süngü, bu özel günün, engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak, toplumsal eşitlik sağlamak ve engelli bireylerin haklarını savunmak için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Süngü, özel gereksinimli bireylerin olmadığı bir ortamda onlar adına konuşmanın yeterli olmayacağını belirterek, “Bu anlamlı günde, özel gereksinimli bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri ortamların oluşturulması daha etkili ve değerli olacaktır” dedi. Engelliliğin yalnızca bedensel ya da zihinsel bir durum olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Süngü, "Engellilik bir yardım meselesi değil, bir hak meselesidir. " ifadelerini kullandı.

Gülsüm Dağlı ise konuşmasında özel gereksinimli iki çocuk annesi olarak deneyimlerinden bahsetti. Dağlı, ilk çocuğu İrem Dağlı’nın görme ve zihinsel yetersizlikle birlikte otizm spektrum bozukluğu teşhisiyle dünyaya geldiğini, ikinci çocuğu Abdurrahman Dağlı’nın ise görme yetersizliği ile doğduğunu belirtti. Abdurrahman Dağlı, etkinlikte kısa bir konuşma yaparak katılımcılara kendini tanıttı ve golbol sporuna olan sevgisini dile getirdi. Üniversitemizde tanıştığı golbol sporunun hayatında büyük bir yer edindiğini ifade eden Abdurrahman, gelecekte profesyonel bir golbol sporcusu olmayı hedeflediğini paylaştı.

Gülsüm Hanım, iki özel gereksinimli çocuğuyla küçük bir köyde yaşadığı zorlukları ve mücadelelerini anlattı. Dağlı, hayatındaki zorluklar kadar, mutlu anlarına da değindi. Gülsüm Dağlı, golbol sporuyla tanıştıktan sonra oğlunun okuldaki arkadaşlarına "Artık benim de yaptığım bir spor var!" diyerek golbolu heyecanla anlatmasının ve arkadaşlarının onu ilgiyle dinlemesinin kendisi için unutulmaz bir an olduğunu söyledi. Sporun, Abdurrahman’ın özgüvenini artırmada ve akranlarıyla bütünleşmesinde oynadığı role vurgu yaptı.

Konferans sonunda davetli konuşmacı Gülsüm Dağlı’ya Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


Fotoğraflar